Darás metélt (grízes tészta) – készült az OnLive© főzőiskola 49. adásában

Hozzávalók:
15 dkg búzadara, 5-6 dkg vaj vagy 4-5 evőkanál olaj, só, 30 dkg szélesmetélt
a tálaláshoz:
porcukor, lekvár

1. A búzadarát a kissé megforrósított vajon vagy olajon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Másfélszeres, azaz 2,25 deci forró vizet öntünk rá, azonnal lefödjük, és a tűzről levéve duzzadni-puhulni hagyjuk.
2. Amíg a dara duzzad, a tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Végül a puha pirított darával összeforgatjuk, ha kell, egy kicsit megsózzuk.
3. Tányérokra halmozzuk, porcukorral behintjük, és lekvárt kanalazunk mellé.

Jó tanács
– Aki tojásmentes étrendet étrendet tart, tojásmentes tésztából főzze.
– A búzadara egy részét az egészségre jótékony hatású zabkorpával is helyettesíthetjük.

4 főre
Elkésítési idő: 25 perc
Egy adag (lekvár és porcukor nélkül): 495 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.