Gombával rakott csirke

Gombával rakott csirke

Hozzávalók:
10 egyforma, közepes burgonya, só, 1 konyhakész csirke, 5 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejföl

1. A burgonyát héjában, enyhén sózott vízben megfőzzük, leszűrjük. A csirkét 8 részre vágjuk, megsózzuk, és az olajban körös-körül elősütjük, majd lecsöpögtetve félrerakjuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk.
2. A hús sütésénél visszamaradó olajon először a hagymát, majd a gombát pirítjuk meg. Megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A tűzről levéve a tejföllel dúsítjuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és felét egy zománcozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük, megsózzuk. A húsdarabokat rárakjuk, a tejfölös gomba felével meglocsoljuk. Erre kerül a burgonya másik fele, kissé megsózva, majd a maradék gomba.
3. Végül lefödjük, majd sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 ºC; légkeveréses sütőben 155 ºC) 40 percig sütjük. Az utolsó 10 percre leemeljük a fedelét, hogy a teteje kissé megpiruljon. Fokhagymás uborkasaláta illik hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Egy adag (uborkasaláta nélkül): 936 kcal