Görög gyümölcsleves

Görög gyümölcsleves
Hozzávalók 16 csésze leveshez:
40-40 dkg friss málna, piros- és feketeribiszke, őszibarack, sárgabarack és áfonya (lehet eper, szeder, szőlő, körte vagy akár alma is), 2 liter 100 %-os almalé, 1 liter 100%-os narancslé, 1 liter zsíros tejszín (a fele görög joghurt is lehet), kb. 3 evőkanál porcukor
a tálaláshoz: tejszínhab
a díszítéshez: néhány levél citromfű vagy menta

1. A gyümölcsöket óvatosan megmossuk, leszemezzük, amelyiket kell meghámozzuk (őszibarack, sárgabarack, alma, körte), kimagvaljuk, majd akkorára daraboljuk, hogy kb. málnaszemnyi nagyságúak legyenek.
2. Az így előkészített gyümölcs kb. felét a kétféle gyümölcslével és a tejszínnel turmixoljuk, majd átszűrjük, és belekeverjük a többi gyümölcsöt is. megkóstoljuk, ha kell, kedvünkre megcukrozzuk. Letakarva legalább 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
3.Tálaláskor tejszínhabot púpozunk rá, és citromfűvel vagy mentalevéllel díszítjük a tetejét.

16 csésze leveshez
Elkészítési idő: 20 perc+érlelés
Egy adag: 350 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.