Natúr sajtsaláta

Natúr sajtsaláta
Hozzávalók:
15-15 dkg trappista, óvári és sonkasajt, 1 csomó hónapos (piros) retek, 2 közepes alma, 1 kis fej saláta, 4-5 dkg dióbél, 5-5 evőkanál citromlé és olaj, 1 kis csokor petrezselyem

1. A háromféle sajtot egycentis kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, ahogyan a megtisztított retket és a kicsumázott almát is. A salátából – miután megmostuk – néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többit vékony csíkokra metéljük.
2. A diót durvára vágjuk, az előzőekkel összekeverjük, végül a citromlével, az olajjal meg a fölaprított petrezselyemmel ízesítjük. A félretett salátalevelekre halmozva tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 607 kcal • fehérje: 31,9 gramm • zsír: 47,0 gramm • szénhidrát: 12,6 gramm • rost: 3,9 gramm • koleszterin: 102 milligramm