Disznósajtsaláta

Disznósajtsaláta
Hozzávalók:
1 kicsi vöröshagyma, 1 kicsi ecetes uborka, fél csokor petrezselyem, néhány tárkonylevél, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, 4 evőkanál 6%-os tárkonyos ételecet, 7-8 evőkanál olaj, 40 dkg jó húsos disznósajt, 2 főtt tojás, 4 szelet barna kenyér

1. A hagymát, az ecetes uborkát, a petrezselymet és a tárkonylevelet apróra vágjuk, üveg- vagy porcelántálba tesszük. A sót, a borsot, a mustárt és az ecetet egy kis pohárban kikeverjük, majd apránként az olajat is beledolgozzuk. Az előzőekre öntjük, összekeverjük.
2. A disznósajtot – miután burkát lefejtettük – vékonyan fölszeleteljük, majd kb. kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A fűszeres salátaöntetbe forgatjuk, letakarva hűtőszekrényben néhány órán át érleljük.
3. Tálaláskor a főtt tojásokat félkarikákra vágjuk, tányérra rakjuk, és a húsos salátát ráhalmozzuk. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag (kenyérrel): 673 kcal