Tonhalas, paprikás muffin

Tonhalas, paprikás muffin
Hozzávalók:
1 piros húsú paprika, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál csípős pirospaprika, 2 mokkáskanál currypor, 2 tojás, 8 dkg sütőmargarin vagy vaj, 2 dl natúr joghurt, 1 dl tej, 25 dkg konzerv tonhal
a forma kikenéséhez:
sütőmargarin vagy vaj

1. A paprikát kicsumázzuk, húsát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a pirospaprikával és a curryporral összeforgatjuk.
2. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a joghurttal és a tejjel fölverjük. A fűszeres lisztet, a leforrázott paprikát, a lecsöpögtetett és durvára vágott tonhalat hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A tonhalas masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 228 kcal