Szalonnás, savanyú káposztás muffin

Szalonnás, savanyú káposztás muffin
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta, 1 kisebb vöröshagyma, 15 dkg húsos főtt füstölt szalonna, 0,75 dl olaj, 20 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 3 dl tejföl
a forma kikenéséhez:
olaj

1. A savanyú káposztát lecsöpögtetjük (előtte ha kell, kicsit ki is moshatjuk), majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajjal együtt serpenyőbe rakjuk. a hagymát is hozzáadjuk, kevergetve addig pirítjuk, míg a szalonna zsírjára sül, a hagyma pedig üveges lesz. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, kevergetve 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a maradék olajjal és a tejföllel fölverjük, a fűszeres liszttel és a szalonnás káposztával összedolgozzuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A szalonnás, savanyú káposztás masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Egy darab: 286 kcal