Spenótos, duplán sajtos muffin

Spenótos, duplán sajtos muffin
Hozzávalók:
25 dkg friss spenót, 20 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, csipet reszelt szerecsendió, 2 tojás, 2,5 dl tej, 10 dkg trappista sajt, 8 dkg feta sajt
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
2 evőkanál szezámmag

1. A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízben 1 percig forraljuk, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, majd a fűszeres liszttel, a parajjal, a reszelt trappistával és az apróra vágott feta sajttal összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parajos, sajtos masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket szezámmaggal beszórjuk.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 160 kcal • fehérje: 7,7 gramm • zsír: 7,7 gramm • szénhidrát: 14,9 gramm • rost: 1,4 gramm • koleszterin: 50 milligramm