Marcipánkrémes torta

Marcipánkrémes torta
Hozzávalók
a tésztához:
6 tojás, 15 dkg barna cukor, 3 dkg keserű kakaópor, 12 dkg finomliszt
a krémhez:
50 dkg készen kapható rózsaszín marcipánmassza, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt

1. A tésztához a tojássárgáját a cukor kétharmadával jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. Két – három részletben a cukros tojássárgájába forgatjuk, közben ugyanígy, részletekben a kakaóval összekevert lisztet is beleszitáljuk.
2. Kivajazott, belisztezett vagy sütőpapírral bélelt 26 centi átmérőjű tortaformában egyenletesen elsimítjuk. Közepesen forró sütőben (180 ºC, légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 35 percig sütjük. (Miután majd 3 részre kell vágni, készíthetjük úgy is, hogy a masszát eleve 3 lapnak kikenve sütjük meg.)
3. A krémhez a marcipánt lereszeljük vagy ledaráljuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat krémesre keverjük, majd apránként hozzákeverjük a marcipánt.
4. A piskótakorongot lapjában 3 részre vágjuk, majd a marcipánkrémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Még díszesebb, ha marcipánfigurákkal ékesítjük a tetejét, amit vehetünk készen, de magunk is elkészíthetjük.

kb. 16 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy szelet: 460 kcal