Csupacsokis muffintorta

Csupacsokis muffintorta

Hozzávalók
a muffinokhoz:
4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2,5 dl főzőtejszín, 1 dl olaj, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 7 dkg csokoládés tortadara
a forma kikenéséhez:
olaj
a krémhez:
2,5 dl főzőtejszín, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor

1. Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd a vajat vagy margarint is fölolvasztjuk benne. A csokoládét beletördeljük, a cukrot beleszórjuk, és kevergetve 2-3 percig főzzük, míg teljesen sima nem lesz.
2. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrényben dermesztjük 3-4 órán át. Ha nagyon sietünk, akkor a mélyhűtőbe is bedughatjuk kb.1 órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd 1 órányi dermesztés után ismét átkeverjük.
3. A muffin tésztájához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tejszínt és az olajat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral és a tortadarával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teljesen megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
5. Következhet a torta összeállítása. A muffinokat egyesével, lapjában 3 részre vágjuk. Alsó felüket körben egy nagy tálra rakjuk. A csokoládékrém harmadát rákenjük. Következik a muffinok középső része, ezzel rakjuk végig a csokikrémet. Újra egyharmadnyi csokikrém, majd a maradék tészta következik.
6. A maradék krémmel a torta oldalát kenjük körbe, és egy keveset csillagcsöves habzsákba is töltünk belőle, amivel a tetejét díszítjük. Rövid időn át a hűtőszekrényben dermesztjük, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

12 szelet
Elkészítési idő: 2 óra + dermesztés
Egy szelet: 660 kcal