Töltött tökkarikák másképpen

Töltött tökkarikák másképpen
Hozzávalók:
2 közepes nagyságú, zsenge tök, só, 2 dkg vaj, 1 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 50 dkg sovány darált sertéshús, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 3 dl erőleves (kockából is jó), 15 dkg zabpehely, 1 tojás, 2-3 dl tejföl

1. A tököt alaposan megmossuk, majd kb. 5 centi vastagon fölszeleteljük. A tökkarikákat, miután belsejükből a magokat kikapartuk (kivájtuk), enyhén sózott, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt roppanósra főzzük. Szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, lecsöpögtetve kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba rakosgatjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajban üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított kaporral fűszerezzük. Az erőlevest fölforraljuk, a zabpelyhet beleöntjük. A tűzről levéve, jól lefödve duzzadni hagyjuk. Ha puha és kissé kihűlt, a fűszeres hússal meg a tojással összedolgozzuk, majd a tökkarikák üregébe púpozzuk.
3. A tejföllel gazdagon meglocsoljuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 15-20 perc alatt megsütjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 740 kcal

Italajánlat: száraz fehérbor