Havi menü – December

DECEMBER 1. ÉTELSOR

  • Újházy-fácánleves
  • Lencse, csilisbab módjára
  • Diós, mézes, mazsolás répatorta

DECEMBER 2. ÉTELSOR

  • Fetás céklasaláta – készült az OnLive© főzőiskola 14. adásában
  • Porcos bableves
  • Rumos kocka

DECEMBER 3. ÉTELSOR

  • Brokkolikrémleves
  • Stefánia vagdalt – készült az OnLive© főzőiskolában
  • Fatörzs I.

DECEMBER 4. ÉTELSOR

  • Karácsonyi pulykaleves májgaluskával
  • Gesztenyével töltött pulykamell
  • Édesanyám bejglije

DECEMBER 5. ÉTELSOR

  • Cheviche-Ceviche (ejtsd: csevícse) – mexikói halsaláta
  • Aszalt szilvás gesztenyével töltött pulykamell, kétféleképpen –
  • Pozsonyi tekercs (bejgli) és pozsonyi kifli – készült az OnLive© főzőiskolában

DECEMBER 6. ÉTELSOR

  • Karácsonyi borleves
  • Rántott pontyderék
  • Gyümölcskenyér

DECEMBER 7. ÉTELSOR

  • Korhely halászlé
  • Ponty orlyi módra (sörtésztában sütve)
  • Nagymama gesztenyés tekercse

DECEMBER 8. ÉTELSOR

  • Pontyhalászlé alaplével (passzírozással) – Vendéglátós halászlé
  • Roston sült pulyka vagy harcsa tejszínes vargányás káposztával
  • Gesztenyés, csokoládés őzgerinc

DECEMBER 9. ÉTELSOR

  • Házi pácolt lazac (gravlax, gravad lax) – készítette Nemeskövi Dénes mesterszakács
  • Göcseji pulykaleves
  • Mogyorós koszorú

DECEMBER 10. ÉTELSOR

  • Gödöllői pulykaleves
  • Olajbogyós lazacnyárs majonézes, joghurtos rukkola salátával
  • Aszalt szilvás, mákos-diós kocka

DECEMBER 11. ÉTELSOR

  • Majonézes lencsesaláta
  • Korhelyleves (alaprecept)
  • Mézes, fűszeres malacoldalas
  • Sütőtökös, almás rétes

DECEMBER 12. ÉTELSOR

  • Bélszíncarpaccio (ejtsd: kárpáccsó)
  • Lencseleves füstölt malacoldalassal
  • Kocsonya (sertéskocsonya)
  • Zserbó