KENYÉR, SZENDVICS, PÉKSÜTEMÉNY RECEPTEK

Leírás

Az otthoni kenyérsütés szinte reneszánszát éli, amiben kétségkívül szerepe van annak is, hogy megjelentek az automata kenyérsütőgépek. A kísérletezőkedvű „pékmesterek” így bátran kiélhetik magukat, ahogyan a kreatív „szakácsok” is, különböző extra szendvicsek készítésével.

Fokhagymás kenyér

Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, fél mokkáskanál kristálycukor, 60 dkg finomliszt (a fele rétesliszt vagy kenyérliszt is lehet), 1 kiskanál só,

Elolvasom

Gombás, tojásos melegszendvics

Hozzávalók a tojásos gombavagdalékhoz: 40 dkg csiperkegomba, 1 közepes vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem,

Elolvasom

Velős pirítós

Hozzávalók: 1 nagyobb (15-20 dkg) vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír vagy 3 evőkanál olaj, 35 dkg sertésfejvelő, kb. fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete

Elolvasom