Üdvözlöm,

Hargitai György vagyok,

Mesterszakács

Többezernyi általam lefőzött különféle étel recept, fotó, sok-sok hasznos kiegészítés és fortély. Minden egy helyen, amit a sütés-főzés tudományáról tudnia kell!

önéletrajz

Budapesten születtem 1963-ban, abban az évben, amikor halálos merényletet hajtottak végre John F. Kennedy amerikai elnök ellen, amikor Alfred Hitchcock elkészítette Madarak című filmjét, amikor a Kínai Kommunista Párt élén Maoval szakított Moszkvával és amikor 14 év után újra bajnok lett fociban a Fradi; de az igazat megvallva, mindezeknek semmi hatása nem volt arra, hogy később szakács lettem. Sokkal inkább édesapámnak, aki a pályaválasztásom környékén egy kivágott újságcikkel állított haza, miszerint a Pannónia Vendéglátóipari Vállalat szakácstanulókat képez, s ehhez várja a jelentkezőket. 

 

Így lettem én a kőbányai I. László Gimnázium spanyol tagozatának elvégzése után szakácstanuló az akkor még Palace Hotelben, ahonnan többek közt a Pepita Oroszlán sörözőn és a Pannónia Központi Hidegkonyhán át vezetett az út a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola tankonyhájának konyhafőnökségéig. Jöttek az első szakmai versenyek, a Planétás kártyákban publikált első receptek, majd egy kisebb amerikai kiruccanás. Innen hazaérve először a Korona majd a Kempinsky Hotel következett, míg nem a Mexikói nagykövet főszakácsaként találtam magam. 

 

Ekkorra már megjelentek az első szakácskönyveim, ennek köszönhetően a Magyar Konyha című lap főszerkesztő helyettese lettem. 

 

2001 hozta az újabb változást, felkértek, hogy legyek a főszerkesztője egy új gasztronómiai magazinnak, a Príma Konyhának; és megkaptam a mesterszakács elismerést is. 

 

A 2013-14-es tanévben az Europa 2000 középiskola termelőkonyháját vezettem, és oktattam a szakácskadétokat. 2016-tól az MKB bank konyhafőnökeként dolgoztam, majd 2017 -től szabadúszóként, rendezvények, esküvők főzését vállaltam, és elkezdtem komolyabban foglalkozni a YouTube csatornámmal is. 

 

2021 óta a Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában szakácsoknak tanítok elméletet és gyakorlatot.

A Magyar Konyha és a Príma Konyha magazinokon, az évente megjelenő naptárakon és a fordításokon kívül 

több szakácskönyvnek, kiadványnak voltam a szerzője. Íme a lista:


  • 1988 Vianco stúdió Torták, sütemények 20 old.
  • 1992 Weider Hungary Testépítés a konyhában 152 old.+ tart.
  • 1992 Tartalom kft Az étel a legjobb orvosság I 160 old.
  • 1992 Panasonic Korszerűbben mikrohullámmal 96 old.
  • 1993 Officina Nova Kézi és gépi kenyérsütés
  • 1994 Könyvklub Az étel a legjobb orvosság II 200 old.
  • 1995 Univer Univer receptek 24 old.
  • 1997 Média Nova Édességek 96 old.
  • 1997 Média Nova Szárnyasok 96 old.
  • 1998 Média Nova Saláták 96 old.
  • 1998 Média Nova Húsételek 96 old.
  • 1988 Média Nova Halak, rákok és a tenger gyümölcsei 96 old.
  • 1998 Könyvkuckó Sütemények, torták, édességek 160 old.
  • 1998 Könykuckó Sütés, főzés mikrohullámmal 157 old.
  • 1998 Könyvkuckó Saláták sokféleképpen 157 old.
  • 1998 Könyvkuckó Szárnyas finomságok 158 old.
  • 1998 Könyvkuckó Süssünk, Főzzünk szabadtűzön 160 old.
  • 1998 Könyvkuckó Húsok sülve, főve 160 old.
  • 1998 Könyvkuckó Ünnepi ételeink 160 old.
  • 1998 Könyvkuckó Befőzés, savanyítás 158 old.
  • 1998 Könyvkuckó Házi praktikák, fortélyok 158 old.
  • 1999 Könyvkuckó Vegetáriánus ételek 159 old.
  • 1999 Könyvkuckó Hal és vadételek 159 old.
  • 1999 Könyvkuckó Magyaros ételek 160 old.
  • 1999 Könyvkuckó A príma szakács nagykönyve 640 old.
  • 2000 Média Nova Házi tészták, sütemények 96 old.
  • 2000 Könyvkuckó Levesek 158 old.
  • 2000 Könyvkuckó Sajtos finomságok160 old.
  • 2000 Könyvkuckó Főzelékek, köretek, mártások 159 old.
  • 2000 Könyvkuckó Fűszerlexikon157
  • 2000 Könyvkuckó Sütemények,torták, édességek 2 160 old.
  • 2000 Könyvkuckó Gyümölcsös ételek 159 old.
  • 2000 Könyvkuckó 33 szárnyas lépésről lépésre 64 old.
  • 2000 Könyvkuckó 33 édesség lépésről lépésre 64 ol
  • 2000 Könyvkuckó 33 rec. mikrohullámmal lépésről lépésre 64 old.
  • 1999 Tupperware Tupperware receptkönyv kb. 100 old.
  • 2001 Média Nova Pecsenyék, sültek 96 old. 2001 Könyvkuckó 33 saláta lépésről lépésre 64 old.
  • 2001 Könyvkuckó 33 befőzés lépésről lépésre 64 old.
  • 2001. Média Nova
  • Ungarische küche 96 old. (német)
  • Hungarian cuisine 96 old. (angol)
  • Ungarsk Kjokken 96 old. (norvég)
  • Cucinare Ungherese 96 old. (olasz)
  • Cocina Hungara 96 old. (spanyol)
  • Ungerst Kök 96 old. (svéd)
  • Cuisine Hongroise 96 old. (francia)
  • Bengepckaja Kyxha 96 old. (orosz)
  • 2001. Média Nova Vadételek a javából 96 old.
  • 2002. Média Nova Édességek és torták 96 old.
  • 2002 Beghin Say Ezüstkanál recepttár 96 old.
  • 2002 Zöldalma kiadó Pehelykönnyű finomságok (Fortunate) 96.old.
  • 2003 Top-Hill Bt Az én alapszakácskönyvem 864 old.
  • 2004 Buszesz Remek receptek&ecetek 48 old.
  • 2004 Merhávia
  • Hungarian Cuisine 32 old. (angol
  • Ungarische Küche 32old. (német)
  • Cocina Húngara 32 old. (spanyol)
  • Ciusine Hongroise 32 old. (francia)
  • Bengepckaja Kyxha 32 old. (orosz)
  • Cucinare Ungherese 32 old. (olasz)
  • 2004 Top-Hill Bt. A legjobb muffinok 112 old.
  • 2005 Top-Hill Bt. A legjobb saláták 112 old.
  • 2005 Top-Hill Bt. A legjobb Vénusz receptek 112 old.
  • 2006 Rama Házi sütemények Tavasz 32 old.
  • 2006 Top-Hill Bt. A legjobb Univer receptek 112 old.
  • 2006 Top-Hill Bt. A legjobb muffinok 2. 112 old.
  • 2007 Rama 35 év legjobb receptjei 56 ol
  • 2007 Top-Hill Bt. A legjobb menük 30 perc alatt 112.oldal
  • 2007 Top-Hill Bt. A legjobb halételek 112 old.
  • 2007 Rama Karácsonyi sütemények 52 ol
  • 2008 Rama Tavaszi sütemények 54 old.
  • 2008 Rama Sütik könnyedén 24 olda
  • 2008 Rama Ünnepi finomságok 52 old.
  • 2008 Top-Hill Bt. Az én alapszakácskönyvem 2. Átdolg. Kiadás 704 oldal
  • 2009 Rama Tavaszi finomságok 40 old.
  • 2009 Top-Hill-Univer Legyen a konyha ördöge! 112 old.
  • 2009 Rama Receptnaptár 2010 114 old.
  •  2010 Top-Hill-Univer Ki a szabadba! 112 old.
  •  2012 Alexandra kiadó Az én alapszakácskönyvem 3.javított kiadás 704 oldal
  • 2013 Univer Product Zrt. Az Univer hétvégi fogásai 112 oldal
  • 2015 IPC könyvek KFT A D-vitamin-csoda 80 old
  • 2015 IPC könyvek KFT Cukormentes ételek 80 old.
  • 2015 IPC könyvek KFT A paleolit csoda 80 old.
  • 2015 IPC könyvek KFT Egészséges tisztító ételek 80 old.
  •  
  • Fordításaim
  •  
  • 1993 Unikornis Vegetáriánus ínyencségek 64 old.
  • 1995 Unikornis Kismamáknak 64 old.
  • 2000 GABO Halak és a tenger gyümölcsei 96 old.
  • 2001 GABO Thai konyha 96 old.
  • 2001 GABO Indiai konyha 96 old.
  •  
  • Könyvek, melyeknek társszerzője voltam:
  •  
  • 1988-1991 Sütemények tészták könyve I-III
  • 1991 Budapest a la carte 336 old.
  • 1996 Befőzés 96 old.
  • 1996 A magyar konyha legjobb receptjei 96 + 8 old.
  • 2000 Halhús ételek pontyból 28 old.
  • 2000 A világ legjobb pörköltjei 32 old.
  • 2015 Totem kiadó 33 kemencében és parázson sült finomság

Valahol a kezdetek1984-ben, a TOT szállóban.

Még mindig a TOT szállóban, részlegvezető szakácsként.

1987, az I. Országos Gasztronómiai Kiállításra készülve, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola konyhafőnökeként.

Barátaimmal, az Atrium Hyatt Nemzetközi Szakácsversenyre készülve

Még nem kellett szemüveg a közeli munkához, és a piát is jobban bírtuk 🙂

2011 őszén, az Univer Mustár Akadémián

2011 őszén Nemeskövi Dénes és Kalla Kálmán mesterszakácsok megtisztelő társaságában, egy riport alkalmával.

Jókedvű zsűrizés 2012-ben, a dunaújvárosi Parázs-varázs fesztiválon