BEFŐZÉS RECEPTEK

Leírás

Amit ma eltehetsz, ne halaszd holnapra! Ez is lehetne a mottónk, hisz kamratöltögetésről van szó, ami akkor a leggazdaságosabb, ha magunk termeltük meg hozzá a zöldséget és gyümölcsöt, illetve, ha a piacon, éppen kihagyhatatlan áron jutunk hozzá.

Agglegénybefőtt

Hozzávalók 50-50 dkg eper cseresznye málna ribiszke meggy egres és sárgabarack kb. 1,5 kg kristálycukor kb. 1 liter rum 1. Egy 6-8 literes üveget

Elolvasom

Almás körtelekvár

Hozzávalók: 2-2 kg nem túl leveses alma és körte, 1,6 kg kristálycukor, 1 evőkanál citromsav, 1 rúd fahéj 1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk, félbe

Elolvasom

Banános eperlekvár

Hozzávalók: 2,5 kg eper, 60 dkg banán (tisztítva mérve), 1 kg kristálycukor, 2 csomag (2×25 gramm) Quittin 2:1 (zselésítőszer befőzéshez) 1. Az epret megmossuk,

Elolvasom

Bodzaszörp (bodzavirágszörp)

Hozzávalók: 40 db a tenyérnyinél nagyobb bodzavirágernyő, 6 liter víz, 4 kg kristálycukor, 4-5 citrom, 5 dkg borkősav, 1 mokkáskanál tartósítószer (nátrium-benzoát) 1. A

Elolvasom