HAL RECEPTEK

Leírás

Aki gyakorlott horgász, bizonyára kiválóan ért zsákmányának elkészítéséhez, de biztosan talál a receptek között is kedvére valót. Ahogy azok is, akik valamilyen halas standon „ejtik el” fogásukat.

Fogas Gundel módra

Hozzávalók: 60 dkg parajlevél, só, késhegynyi szódabikarbóna, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 60 dkg bőr nélküli fogasfilé, 4 evőkanál finomliszt, 2 kisebb tojás, 8-10

Elolvasom

Harcsahalászlé

Hozzávalók az alaplétez (kb. 15 adaghoz): 3 kg halászlé alapba való tisztított hal és halcsont (harcsafej, harcsagerinc, pontyfej, pontygerinc, keszeg, kárász, törpeharcsa, 90 dkg

Elolvasom

Rántott hal

Hozzávalók: 80 dkg bőr és szálka nélküli halfilé (tengeri hal, harcsa, afrikai harcsa stb.), só, őrölt fekete bors, 10 dkg finomliszt, 2-3 tojás, 15

Elolvasom