Paradicsomos krumplifőzelék
Hozzávalók: 1,2 kg burgonya, 1 kiskanál só, 1 fej vöröshagyma, 1-2 ág zellerzöld, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál finomliszt, 15
A főzelékek igazi hungarikumok, nincs más, aki úgy készítené el a zöldségeket, hüvelyeseket, mint mi. Ami pedig a köreteket illeti, másodhegedűsként tekintünk rájuk, pedig a legfinomabb pecsenyék, halételek stb. is elhalványulnak, ha a kiegészítésképpen kínált köret nem illik hozzájuk.
Hozzávalók: 1,2 kg burgonya, 1 kiskanál só, 1 fej vöröshagyma, 1-2 ág zellerzöld, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál finomliszt, 15
Hozzávalók I. változat: 1-1,2 kg zöldbab – mindegy hogy sárga- vagy zöldhüvelyű (idényen kívül fagyasztott is lehet),1 kiskanál só, 1 fej vöröshagyma, 1-2 ág
Hozzávalók: 6 dl tej, 8 dkg vaj, 5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) finomliszt, kb. 1 kiskanál só, 1 púpozott kiskanál kristálycukor, 2 doboz
Receptjét lásd a Tiroli sertésborda leírásánál. Receptje IDE KATTINTVA érhető el.
Hozzávalók: 1 csomag (400 gramm) Bonduelle Vapour fagyasztott zöldborsó, 4 dl rizstej, fél kiskanál só, késhegynyi őrölt fekete bors, 1,5 evőkanál rizsliszt, 1 kis
Hozzávalók: személyenként 3-4 egyformán közepes nagyságú burgonya, só 1. A burgonyát héjastól, kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, kissé megsózzuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és tepsibe
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab (fehér is, tarka is lehet), 1-2 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál
Készítését lásd a töltött libamell bakagombóccal receptnél. Egy adag: 285 kcal • fehérje: 10,4 gramm • zsír: 3,1 gramm • szénhidrát: 53,7 gramm •
Ugyanúgy készül mint a hasábburgonya, csak formájában különbözik tőle, mert a krumplit uborkagyalun, a lehető legvékonyabbra kell szeletelni hozzá. 3-4 perc alatt megsül.