KÖRET, FŐZELÉK RECEPTEK

Leírás

A főzelékek igazi hungarikumok, nincs más, aki úgy készítené el a zöldségeket, hüvelyeseket, mint mi. Ami pedig a köreteket illeti, másodhegedűsként tekintünk rájuk, pedig a legfinomabb pecsenyék, halételek stb. is elhalványulnak, ha a kiegészítésképpen kínált köret nem illik hozzájuk. 

Paradicsomos krumplifőzelék

Hozzávalók: 1,2 kg burgonya, 1 kiskanál só, 1 fej vöröshagyma, 1-2 ág zellerzöld, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál finomliszt, 15

Elolvasom

Alufóliában sült újburgonya

Hozzávalók: személyenként 3-4 egyformán közepes nagyságú burgonya, só 1. A burgonyát héjastól, kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, kissé megsózzuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és tepsibe

Elolvasom

Burgonyacsipsz

Ugyanúgy készül mint a hasábburgonya, csak formájában különbözik tőle, mert a krumplit uborkagyalun, a lehető legvékonyabbra kell szeletelni hozzá. 3-4 perc alatt megsül.

Elolvasom