LEVES RECEPTEK

Leírás

Az aranysárga húslevesnek, az enyhén csípős halászlének, a laktató bablevesnek, a hidegen hűsítő gyümölcslevesnek, a főételnek is beillő gulyásnak vagy palóclevesnek nincs párja! Ha menüben kínáljuk a levest, jó tudni, mi mihez illik, hisz például pörkölt előtt nem kínálunk gulyáslevest, tejszínes gombás pulyka előtt más tejszínes krémlevest stb.

Julia Child francia hagymalevese

Hozzávalók: 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 5-6 csészényi vékonyan fölszeletelt és gyűrűire szedett vöröshagyma, fél kiskanál kristálycukor, só, 3 evőkanál finomliszt, 6 csésze

Elolvasom

Citromos édeskömény-krémleves

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú édeskömény gumó, 4 dkg vaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 liter csirkehúsleves (leveskockából is főhet) vagy zöldségalaplé frissen őrölt borskeverék, 1

Elolvasom

Göcseji gombócleves

Hozzávalók:2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg savanyú káposzta, 1 csapott evőkanál pirospaprika,

Elolvasom

Gyönge galambleves

Hozzávalók 4 egészen fiatal galambfióka (tisztítva, fagyasztva is kapható), 1 vastag petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 1-1 kis fej karalábé és zellergumó, 1 közepes burgonya, 1

Elolvasom

Harcsahalászlé

Hozzávalók az alaplétez (kb. 15 adaghoz): 3 kg halászlé alapba való tisztított hal és halcsont (harcsafej, harcsagerinc, pontyfej, pontygerinc, keszeg, kárász, törpeharcsa, 90 dkg

Elolvasom