
Julia Child francia hagymalevese
Hozzávalók: 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 5-6 csészényi vékonyan fölszeletelt és gyűrűire szedett vöröshagyma, fél kiskanál kristálycukor, só, 3 evőkanál finomliszt, 6 csésze
Az aranysárga húslevesnek, az enyhén csípős halászlének, a laktató bablevesnek, a hidegen hűsítő gyümölcslevesnek, a főételnek is beillő gulyásnak vagy palóclevesnek nincs párja! Ha menüben kínáljuk a levest, jó tudni, mi mihez illik, hisz például pörkölt előtt nem kínálunk gulyáslevest, tejszínes gombás pulyka előtt más tejszínes krémlevest stb.
Hozzávalók: 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 5-6 csészényi vékonyan fölszeletelt és gyűrűire szedett vöröshagyma, fél kiskanál kristálycukor, só, 3 evőkanál finomliszt, 6 csésze
Hozzávalók: 30 dkg száraz tarkabab, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 burgonya, 1 sárgarépa, néhány friss zsályalevél, 1 csokor petrezselyem, 1-1 ágacska
Hozzávalók: 4 kg ponty, 4 evőkanál só, 40 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 6 liter víz, 4 púpozott evőkanál jóféle pirospaprika, 4 evőkanál paradicsomlé,
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú édeskömény gumó, 4 dkg vaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 liter csirkehúsleves (leveskockából is főhet) vagy zöldségalaplé frissen őrölt borskeverék, 1
Hozzávalók:2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg savanyú káposzta, 1 csapott evőkanál pirospaprika,
Hozzávalók: kb. 1,5 kg szabadvízi ponty, 60 dkg passzírozni való apróhal (keszeg vagy kárász) vagy halcsont (harcsa, ponty), só, 3 közepes vöröshagyma, 1-2 nem
Hozzávalók 4 egészen fiatal galambfióka (tisztítva, fagyasztva is kapható), 1 vastag petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 1-1 kis fej karalábé és zellergumó, 1 közepes burgonya, 1
Hozzávalók: 3 zsenge sárgarépa, 2 zsenge petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 2 szál zellerszár, 30 dkg csirkemellfilé, 3 evőkanál olaj, 25-30 dkg frissen kifejtett zöldborsó (idényen
Hozzávalók az alaplétez (kb. 15 adaghoz): 3 kg halászlé alapba való tisztított hal és halcsont (harcsafej, harcsagerinc, pontyfej, pontygerinc, keszeg, kárász, törpeharcsa, 90 dkg