Burgundi marharagu szalonnás puliszkával – készítette Pintér Brigitta
Hozzávalók: 1 kg marhalapocka, – legjobb lenne a marhapofa ha nem lenne kész tortúra hozzájutni 🙂 -, 2-3 sárgarépa, 25 dkg csiperkegomba, 1 fej
A konyha mesterei a legtöbbféle fogást borjú- és marhahúsból készítik. Például sült bélszínjavából többszáz változatot ismerünk. És a különlegességek, mint például a Wellington bélszín, tatárbifsztek, kézműves hamburger, barbecue oldalas, burgundi marha, csilisbab, borjúbécsi, hagymás rostélyos, vadas marha, vörösboros marhapörkölt, felsorolni is lehetetlen.
Hozzávalók: 1 kg marhalapocka, – legjobb lenne a marhapofa ha nem lenne kész tortúra hozzájutni 🙂 -, 2-3 sárgarépa, 25 dkg csiperkegomba, 1 fej
Hozzávalók: 30 dkg fekete bab vagy vörösbab (lehet 75-80 dkg konzervbab is), 4-5 babérlevél, só, 3 vöröshagyma (30-35 dkg), 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál
Hozzávalók: 1 kg marhalapocka, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ág szárzeller, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 kiskanálnyi
Hozzávalók: 17 dkg szeletelt húsos füstölt szalonna (sliced bacon), 4-5 evőkanál olívaolaj, 1,8 kg marhanyak vagy -tarja 2 centis kockákra vágva, só, frissen őrölt
Hozzávalók: 60 dkg marhacomb vagy lapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 4 evőkanál olaj, 2 zöldcitrom (lime), só, frissen őrölt borskeverék, 3 dl
Hozzávalók: 3 szelet kicsit szikkadt fehér szendvicskenyér (esetleg 10 dkg zsemlemorzsa), 1 dl tej, 65 dkg zsírosabb darált marhahús, 25 dkg zsírosabb darált sertéshús,
Hozzávakók: 70 dkg duplán darált marhanyak (lehet hátszín is), kb. fél evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 6 karika konzervananász, 12 vékony szelet
Hozzávalók: 70 dkg bélszín (a törzse, nem a feje és nem a vékony vége), 2 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 4-5 evőkanál
Hozzávalók: 2 nagyobb marhapofa (1 kg), só, őrölt fekete bors, 12-12 dkg vöröshagyma, sárgarépa és zeller, 3 gerezd fokhagyma, fakanálnyi (2 evőkanál) zsír, 2