MARHA, BORJÚ RECEPTEK

Leírás

A konyha mesterei a legtöbbféle fogást borjú- és marhahúsból készítik. Például sült bélszínjavából többszáz változatot ismerünk. És a különlegességek, mint például a Wellington bélszín, tatárbifsztek, kézműves hamburger, barbecue oldalas, burgundi marha, csilisbab, borjúbécsi, hagymás rostélyos, vadas marha, vörösboros marhapörkölt, felsorolni is lehetetlen. 

Gerslis marharagu

Hozzávalók: 1 kg marhalapocka, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ág szárzeller, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 kiskanálnyi

Elolvasom

Zöldcitromos marhatokány

Hozzávalók: 60 dkg marhacomb vagy lapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 4 evőkanál olaj, 2 zöldcitrom (lime), só, frissen őrölt borskeverék, 3 dl

Elolvasom

Ananászos hamburgerpogácsa

Hozzávakók: 70 dkg duplán darált marhanyak (lehet hátszín is), kb. fél evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 6 karika konzervananász, 12 vékony szelet

Elolvasom

Barnasörös marhapofa

Hozzávalók: 2 nagyobb marhapofa (1 kg), só, őrölt fekete bors, 12-12 dkg vöröshagyma, sárgarépa és zeller, 3 gerezd fokhagyma, fakanálnyi (2 evőkanál) zsír, 2

Elolvasom