Amerikai palacsinta
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 csomag (2 kiskanál) sütőpor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 3 tojás, 8 dkg vaj a
A palacsintát szerte a világon ismerik és szeretik. Az általunk sütött vékony változat más konyhákra nem jellemző, és annyiféle változatát sem készítik, mint mi. A franciáknál crêpe, az osztrákoknál palatschinken, az oroszoknál blini, amerikában pancake a neve. Nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is.
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 csomag (2 kiskanál) sütőpor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 3 tojás, 8 dkg vaj a
Hozzávalók: 10 darab kész palacsinta a töltelékhez: 2 dl tej, 20 dkg kristálycukor, 30 dkg darált mák, 5 dkg aszalt meggy, 1 kisebb citrom
Hozzávalók: 35 dkg kimagozott puha aszalt szilva, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 8 kész palacsinta, 4 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa a sütéshez:
Hozzávalók: 35 dkg kimagozott puha aszalt szilva, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 8 kész palacsinta, 4 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa a sütéshez:
Hozzávalók: 1,5 kg csontos vagy feleannyi csont nélküli vaddisznó-, őz- vagy szarvashús, 1-1 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj
Hozzávalók: 1,5 kg csontos vagy feleannyi csont nélküli vaddisznó-, őz- vagy szarvashús, 1-1 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj
Hozzávalók a palacsintához: 18 dkg (kb. 9 evőkanál) finomliszt (még jobb, ha a fele rétesliszt), 1 evőkanál (kb. 1 dkg) keserű kakaópor, 1 tojás,
Hozzávalók a tésztához: 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3 tojás, 2 púpozott evőkanál kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3-4 evőkanál olaj, 4 dl tej a
Hozzávalók a tésztához: 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3 tojás, 2 púpozott evőkanál kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3-4 evőkanál olaj, 4 dl tej a