„Két dimenzió” saláta (orosz céklasaláta)
Hozzávalók: kb. 10 dkg mazsola, 1 közepes nagyságú cékla, só, 10 dkg dióbél, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg reszelt trappista sajt, kb. 6 evőkanál
–
Hozzávalók: kb. 10 dkg mazsola, 1 közepes nagyságú cékla, só, 10 dkg dióbél, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg reszelt trappista sajt, kb. 6 evőkanál
Hozzávalók: 1 doboz (25 dkg) konzerv articsókaszív a vinaigrette-hez: fél-fél csokor metélőhagyma (snidling), petrezselyem és tárkonylevél, 10 dkg ecetes uborka, 1 kis fej vöröshagyma
Hozzávalók: 25 dkg csirkemellfilé, 2 szelet kenyér, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez, só, őrölt fekete bors, 1
Hozzávalók: 40 dkg finom házi disznósajt, szalámi és főtt füstölt sonka vegyesen (lehet maradék sülthús is), 1 kisebb vékony héjú kígyóuborka, 2 piros húsú
Hozzávalók: 5 dl natúr joghurt, 25-25 dkg fagasztott zöldborsó és kukorica (lehetnek Bonduelle konzervek is), só, 1 nagy fej saláta (lehet készen kapható levelessaláta-keverék
Hozzávalók: 2 érett avokádó, 10-12 dkg feta sajt, 8 szem koktélparadicsom, 15 dkg Bonduelle szuperédes és ropogós konzervkukorica (lehet a bio vagy a normál
Hozzávalók: 10 dkg mini mozzarella sajt (mozzarella golyó), 3 kemény de érett paradicsom vagy 10 mini paradicsom, jó maréknyi rukkola saláta, 8-10 levél lollo
Hozzávalók: 16 dkg (2 dl) quinoa, 4 dl víz, csipetnyi só, 50 dkg paradicsom, 1 kígyóuborka (kb. 35 dkg), 2 közepes lilahagyma (újhagyma is
Hozzávalók: 3 dl (kb. 20 dkg) étkezési hajdina, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, 5,5 dl víz, 2-2 evőkanál tökmagolaj és sötét szójaszósz, 2