
Kecskeméti töltött tojás
Hozzávalók 14 főtt tojás, 4-5 evőkanál finomliszt, 3-4 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa a sütéshez: bő olaj a töltelékhez: a főtt tojások sárgája, 6 evőkanál
–
Hozzávalók 14 főtt tojás, 4-5 evőkanál finomliszt, 3-4 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa a sütéshez: bő olaj a töltelékhez: a főtt tojások sárgája, 6 evőkanál
Egy serpenyőben bő olajat vagy zsírt forrósítunk, majd a tojásokat egyesével beleütjük, és a fehérjét a sárgája köré hajtjuk. Kb. 1 perc alatt megsütjük,
Hozzávalók: 60 dkg fagyasztott zöldségkeverék (zöldborsó, sárgarépa-kocka, kukorica), só, 2 főtt burgonya, 1 alma, 4 apró ecetes uborka, 25 dkg majonéz (a fele tejföl
Hozzávalók a burgonyapogácsához: 40 dkg burgonya, só, 2 púpozott evőkanál finomliszt, 1 tojás, kb. 5 dkg zsemlemorzsa a sütéshez: 3-4 evőkanál olaj a gombapüréhez:
Hozzávalók: 8 bevert tojás, 8 kenyér- vagy zsemleszelet, 4 tojássárgája, 4 evőkanálnyi víz, só, 20 dkg vaj, kb. 1 kiskanál citromlé, 0,5 dl sűrű
Hozzávalók: 4 szelet, egyenként 10 dkg-os bőr és szálka nélküli tengeri halfilé, só, 2-3 babérlevél, 2-3 kiskanál ecet, 4 tojás a provanszi raguhoz: 40
Hozzávalók: 1 doboz (töltőtömeg 310 gramm) Bonduelle Gold Chili (csilis kukorica), 4 tojás, só, 1 evőkanál olaj, 8 vékony szelet főtt füstölt szalonna (sliced
Speciális kis fogantyús edénykét kivajazunk, és a tojásokat beleütjük úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Vízgőzre téve pároljuk, míg a fehérje megkocsonyásodik, de a
Az alaposan megmosott tojásokat egy lábasba rakjuk, hideg vízzel fölöntjük és megsózzuk (ezzel nem kell takarékoskodni, megkönnyíti a hámozást). Nagy lángon fölforraljuk, majd a