
Anyáknapi torta (lépésről lépésre) – készítette Gödöllei Csilla
Hozzávalók a piskótához: 10 tojás, 10 evőkanál finomliszt, 10 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só, 4-5 dkg jilk paszta (ha hagyományos piskótát sütünk, akkor ez nem
–

Hozzávalók a piskótához: 10 tojás, 10 evőkanál finomliszt, 10 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só, 4-5 dkg jilk paszta (ha hagyományos piskótát sütünk, akkor ez nem

Hozzávalók a diós tésztalaphoz: 60 gramm vaj, 170 gramm (kb.5 db) tojásfehérje, 85 gramm xilit (nyírfacukor), 80 gramm mandulaliszt – teljes mandulaőrlemény, 60 gramm

Hozzávalók a „piskótához”: 90 g darált dió, 50g mandulaliszt (hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított, héj nélküli mandula porrá őrölve), 25 gramm cukrozatlan kakaópor (10-12 %),

Hozzávalók a kakaós piskótához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál víz, 16 dkg finomliszt, 4 dkg keserű kakaópor a meggyes

Hozzávalók a piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál finomliszt, 7 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só (el is hagyható), 1 csapott kiskanál Jilk paszta (ha hagyományos piskótát

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 17 dkg kristálycukor, 14 dkg friss magozott meggy (fagyasztott is lehet), 3 evőkanál tej (2,8 %-os), 1 dl olaj,

Hozzávalók a „tésztához”: 25 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 8 dkg puffasztott rizs vagy puffasztott barna rizs a tál kikenéséhez:

Hozzávalók a sand piskótához: 20 dkg tojássárgája (10 darab), 14 dkg kristálycukor, 17,5 dkg tojásfehérje (6 darab), 15 dkg finomliszt, 2,5 dkg vaj a

Hozzávalók a sárga piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál finomliszt, fél narancs reszelt héja a barna piskótához: 3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor,