Marcipános csokoládébonbon

Marcipános csokoládébonbon
Hozzávalók:
15 dkg tejcsokoládé, 15 dkg étcsokoládé, 2,5 dl zsíros habtejszín, 1 evőkanál instant feketekávé, 3 evőkanál barna cukor, 15 dkg színezetlen marcipánmassza, 1 púpozott evőkanál porcukor
a bevonához:
30 dkg tej vag étcsokoládé (lehet felesben is), 6 dkg vaj

1. A kétféle csokoládét egy lábasba tördeljük, a tejszínt ráöntjük, a kávét és a barna cukrot hozzáadjuk. Többször megkeverve ddig melegítjük, míg egynemű massza lesz belőle, de fölforrnia nem kell. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük néhány órára, hogy megdermedjen, egy kicsit „meghúzzon”.
2. A marcipánt porcukorral behintett gyúrólapon 3 milliméter vastagságúra ellapítjuk. Ezután kb. 3 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kb. 42 kis korongot szúrunk ki belőle. A csokoládés krémet elektromos habverővel jó habosra keverjük, simacsöves habzsákba töltjük, és a marcipánlapocskákra kis halmokat nyomunk belőle. Mélyhűtőbe téve kb. 40 percen át dermesztjük.
3. Közben a bevonathoz való csokoládét egy kisebb tálba tördeljük, a vajat hozzáadjuk, vízgőzön vagy kis lángon fölolvasztjuk.
4. A marcipános golyókat egyesével, egy villa segítségével beleforgatjuk, hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd tálcára rakjuk. Tetejüket a maradék marcipánnal díszítjük, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Csak tálaláskor vesszük elő, mert könnyen olvad.

42 darab
Elkészítési idő: 50 perc + dermesztés
Egy darab: 50 kcal