Kókuszos szelet

Kókuszos szelet
Hozzávalók
a tésztához:
35 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, 20 dkg barna cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 20 dkg puha (szobahőmérsékletű) vaj vagy sütőmargarin, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a töltelékhez:
5 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék
a mázhoz:
4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál rum

1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 0,5 centi vastagságúra, 40×20 centisre kinyújtjuk. Az egyiket egy kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük.
2. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 35 percig sütjük.
3. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

kb. 32 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy szelet: 209 kcal