
Borsos fonat (pfefferkuchen)
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg libazsír, 2 dl fehérbor, 2 tojás, 1 csapott kiskanál durvára darált fekete bors, 1 kiskanál só a nyújtáshoz:
–

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg libazsír, 2 dl fehérbor, 2 tojás, 1 csapott kiskanál durvára darált fekete bors, 1 kiskanál só a nyújtáshoz:

Hozzávalók a tésztához: 3,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg finomliszt (a fele rétesliszt is lehet), 1 mokkáskanál só, 1

Hozzávalók: 1 dl víz, 1 mokkáskanál só, 10 dkg zsír vagy vaj, 10 dkg finomliszt, 3 tojás a tepsi kikenéséhez: 1 dkg zsír vagy

Hozzávalók a kiflihez: 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 30 dkg finomliszt, 7 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 tojás, fél kiskanál

Hozzávalók: 1 dl tej, 1 kiskanál kristálycukor, 2 dkg élesztő, 60 dkg finomliszt, 1 evőkanál só, 5 dkg disznózsír, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl,

Hozzávalók a töltelékhez: 80 dkg apróra reszelt fejes káposzta (édes káposzta), só, 0,5 dl olaj, 1-2 evőkanál kristálycukor, őrölt fekete bors, 1 evőkanál búzadara

Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) fagyasztott vajas leveles tészta a töltelékhez: 1 közepes fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál libazsír, 40 dkg

Hozzávalók a tésztához: 3,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál porcukor, 55-60 dkg finomliszt, 10 dkg vaj vagy 1 dl olaj, 1 csapott

Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 1-1 késhegynyi só és szódabikarbóna, 12 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl a nyújtáshoz: finomliszt