Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel töltve, brindzás gombával – készítette a Karcag lovagi udvar

Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel töltve, brindzás gombával  -  készítette a Karcag lovagi udvar
Hozzávalók:
4 nagyobb, inkább hosszúkás, mint dundi csirkefelsőcomb, őrölt fekete bors, 6-6 szem jóféle aszalt sárgabarack és aszalt szilva, 6-7 dkg kedvünkre való reszelt sajt, só
a sütéshez:
2-3 evőkanál olaj
a körethez:
4 nagyobb vagy 8 kisebb fej csiperkegomba, 20 dkg bryndza (zsíros juhtúró), 2-3 dkg vaj, 2 lestyánlevél, 1-1 kisebb darab piros és zöld húsú kaliforniai paprika, negyed csokor petrezselyem, 1 evőkanál olaj

1. A combokat bőrös oldalukkal lefelé vágódeszkára rakjuk, és kicsontozzuk. A csont helyén, belülről jobbra is balra is bevágjuk a húst, és kihajtjuk, így lehet majd megtölteni. Az így előkészített combokat megborsozzuk.
2. Az aszalt barackot és szilvát félbevágjuk, a sajttal összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a húsra, a csont helyére töltjük. A kihajtott húst mindkét oldalról ráborítjuk, eredeti formájára visszaigazgatjuk, és hústűvel megtűzzük.
3. A töltött combokat vékonyan körbekenjük olajjal, majd közepesen erősen izzó faszénparázs fölött grillrácson vagy grillapon 35-40 perc alatt megsütjük. Közben olajjal többször kenegetjük, és párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
4. A gombafejeket enyhén megsózzuk. A juhtúrót egy tálban villával szétnyomkodjuk, majd a puha vajjal, az apróra vágott lestyánnal és paprikákkal, valamint a petrezselyemmel összekeverjük. Púpozottan a gombafejek üregébe töltjük. Nagyjából 10 perccel azelőtt, hogy a csirkecomb elkészülne, a töltött gombákat egy kevés olajjal lekenjük, és tötelékükkel fölfelé a hús mellé rakjuk. Amikor a csirke kész, enyhén megsózzuk, vatagon szeletelve tányérra rakjuk, és mellétesszük a töltött gombát is.

Jó tanács:
A bryndzával töltött gomba hagyományosan bundázva, és bő olajban sütve is fenséges!

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag: 706 kcal • fehérje: 57,8 gramm • zsír: 42,9 gramm • szénhidrát: 21,8 gramm • rost: 2,5 gramm • koleszterin: 200 milligramm