Gyümölcsös csirkeleves

Gyümölcsös csirkeleves
Hozzávalók:
1 kicsi konyhakész csirke vagy egy nagyobbnak a fele, 1,5 liter szűrt szárnyashúsleves, 40-40 dkg alma és őszibarack (idényen kívül befőtt), kb. 1 evőkanál kristálycukor, 2 dl főzőtejszín, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 kisebb csokor petrezselyem

1. A csirkét földaraboljuk, a levesben puhára főzzük, majd óvatosan kiemeljük belőle. Hűlni hagyjuk, azután a húst kicsontozzuk és 1,5 centis kockákra vágjuk.
2. Közben az almát és a barackot meghámozzuk, húsukat kockákra vágjuk, a levesbe rakjuk, a cukorral ízesítjük, nagyjából 2 perc alatt roppanósan puhára főzzük.
3. A tejszínt a tejföllel meg a liszttel simára keverjük. Egy keveset a csirke forró levéből belemerünk, eldolgozzuk, így öntjük a többi leveshez. 2 percig kevergetve forraljuk, ezalatt a leve kissé besűrűsödik. A fölkockázott csirkehúst hozzáadjuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 355 kcal