Paradicsomos, paprikás savanyúkáposzta-saláta

Paradicsomos, paprikás savanyúkáposzta-saláta
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta, 4 közepes, kemény paradicsom, 2 húsos zöldpaprika, 1 közepes vörös- vagy lilahagyma, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál 10%-os csemege ételecet, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fehér bors

1. A káposztát rövidebbre aprítjuk, kimosni csak akkor kell, ha túl savanyú. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket cikkekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan fölszeleteljük, szétszedegetjük.
2. A citromlevet az ecettel, az olajjal, a sóval meg a borssal elkeverjük. Az előkészített zöldségeket beleforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 198 kcal