Egzotikus karfiolsaláta

Egzotikus karfiolsaláta
Hozzávalók:
15 dkg sós mogyoró, 2 evőkanál szójamártás, 1 mokkáskanál cseresznyepaprika-krém, 4 dl natúr joghurt,
40 dkg karfiol, 2 közepes sárgarépa, 2 evőkanál mazsola

1. A mogyoró kétharmadát finomra daráljuk, majd 1 deci vízzel és a szójamártással kevergetve fölforraljuk. A tűzről lehúzva a paprikakrémet meg a joghurtot belekeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. Közben a karfiolt kitorzsázzuk, és a rózsáit vékonyan fölszeleteljük úgy, hogy a szeletek ne essenek szét. A répát megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd a karfiollal együtt tálra halmozzuk.
3. A mogyorós mártással leöntjük, végül a mazsolát meg a félretett mogyorót is rászórjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 346 kcal • fehérje: 17,5 gramm • zsír: 21,5 gramm • szénhidrát: 20,3 gramm • rost: 8,9 gramm • koleszterin: 12 milligramm