Ecetes káposztasaláta

Ecetes káposztasaláta
Hozzávalók:
1 kg fejes vagy lilakáposzta, 1 mokkáskanál köménymag (őrölt is lehet), 3 evőkanál 10%-os ételecet, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csapott kiskanál só

1. A káposzta foltos, külső leveleit lefejtjük, a fejet kettévágjuk. Jobbról is, balról is kb. 45 fokos szögben késsel kivágjuk a torzsáját.
2. Az így előkészített káposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, vágódeszkára fektetjük, és volt torzsájára merőlegesen vékonyan felszeleteljük.
3. Másik megoldás, ha a káposztát uborkagyalun legyaluljuk. Az így előkészített káposztát lábasba töltjük.
4. Annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A köménymaggal fűszerezzük, az ételecettel és a cukorral ízesítjük, megsózzuk. Így hagyjuk kihűlni. Az is jó megoldás, ha a vizet az ízesítőkkel felforraljuk, és így öntjük a káposztára.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, porított nyírfacukorral édesítse.
– Letakarva hűtőszekrényben 1 hétig eláll.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Egy adag: 138 kcal • 4,0 g fehérje • 0,5 g zsír • 29,2 g szénhidrát • 6,7 g rost • 0 mg koleszterin