Kakaós muffin

Kakaós muffin
Hozzávalók:
22 dkg finomliszt, 1 dl (kb. 4,5 dkg) keserű kakaópor, 1 csomag (12 gramm) sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, fél mokkáskanál só, 1 tojás, 15 dkg (kb.1,5 dl) kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,4 dl tej
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk. A tejet beleöntjük, jól kikeverjük.
2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. Tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 250 kcal