Csokoládés (kakaós), mogyorós muffin liszt nélkül

Csokoládés (kakaós), mogyorós muffin liszt nélkül
Hozzávalók:
8 tojás, 24 dkg kristálycukor (barna cukor is lehet), 12 dkg keserű kakaópor, 12 dkg őrölt, pirított, sózatlan mogyoró
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverünk, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A kakaóport az őrölt mogyoróval összeforgatjuk, a cukros tojáshoz adjuk. A kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 246 kcal