Kekszes, mandulás süni

Kekszes, mandulás süni
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz (kapható készen így is), 5 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, kb. 4 dl tej, 10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula (készen így kapható)

1. A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahő-mérsékletű) vajjal (margarinnal), a kakaóporral meg a tejjel összegyúrjuk. Akkor jó, ha összeállt és a cukor is elolvadt benne.
2. A masszából nedves kézzel kb. 35, diónyi gömböt formálunk, amiket azután kicsit hosszúkásra, amolyan süni alakúra formálunk. A mandulával úgy tűzdeljük meg, mintha ezek lennének a süni tüskéi. Érdemes ezt a díszítő munkát rábízni a gyerekekre, mert nagyyon élvezik!

Jó tanács
– Miután tej van benne, hűtőszekrényben kell tárolni.
– Ha van még pár percünk a díszítésre, akkor puha vajbó (margarinból) vagy olvasztott fehér csokoládéból „pöttyintsünk” kis szemeket a süniknek.

30-35 darab
Elkészítési idő: 25 perc
Egy darab: 120 kcal