Édes-savanyú mártás (meleg)

Édes-savanyú mártás (meleg)
Hozzávalók:
1-1 húsos zöld és piros színű paprika (35 dkg), 15 dkg konzerv bambuszrügy (el is maradhat), 25 dkg konzervananász, 3 evőkanál olaj, 4 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál 5%-os almaecet vagy 6%-os vörösborecet, 3 evőkanál ketchup, 5 dl húsleves (tyúkhúsleves- vagy marhahúsleveskockából is készülhet), csipetnyi só, 3 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál étkezési kukoricakeményítő

1. A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A bambuszrügyet lecsöpögtetjük, szintén csíkokra metéljük (ha nincs kis kockákra vágva), az ananászt kockákra daraboljuk.
2. Az olajat serpenyőbe öntjük, majd a paprikát nagy lángon 2 percig pirítjuk benne. A lecsöpögtetett bambuszt és ananászt hozzáadjuk, a szóját, az ecetet, a ketchupot meg a levest ráöntjük. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük, 4-5 percig forraljuk.
3. A keményítőt 1,5 deci vízzel simára keverjük, az ízes levet ezzel sűrítjük. Főként egzotikus, távol-keleti ételek kísérője. Jó tanács – Egész évben főzhetjük, igaz, télen és tavasszal elég drága hozzá a paprika.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 222 kcal • fehérje: 1,4 gramm • zsír: 8,1 gramm • szénhidrát: 35,8 gramm • rost: 1,4 gramm • 0 milligramm koleszterin