Cumberland-mártás (hideg)

Cumberland-mártás (hideg) Hozzávalók:
1-1 narancs és citrom
1,5-2 dl vörösbor
30 dkg áfonyadzsem
1 kiskanál mustár
csipetnyi Cayenne bors (lehet bors vagy csípős pirospaprika is)
0,3 dl brandy

1. A narancsot és a citromot úgy hámozzuk meg, hogy belső fehér bundája se maradjon rajta, majd vékony csíkokra vágjuk. Forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük. A bort lábasba öntjük, a leforrázott ciprushéjat beleszórjuk, 3-4 percig főzzük.
2. Ezután az áfonyadzsemet belekeverjük, a mustárral ízesítjük, enyhén megborsozzuk, végül a tűzről lehúzva a brandyt is beleöntjük. Tálalás előtt jól lehűtjük. Leginkább vadételekhez vagy rántott camembert sajthoz ajánlott.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc + amíg kihűl
Egy adag: 245 kcal • fehérje: 0,7 gramm • zsír: 0,6 gramm • szénhidrát: 59,2 gramm • rost: 0,0 gramm • koleszterin: 0 milligramm