Pulykamellcsíkok ananászos zöldbors-mártásban

Pulykamellcsíkok ananászos zöldbors-mártásban

Hozzávalók:
50 dkg pulykamellfilé, 3 evőkanál olaj, 1 csapott kiskanál só, 2 evőkanál sós lében pácolt konzerv zöld bors (nagyobb élelmiszerüzletekben kapható), 2 evőkanál mustár, 2 dl főzőtejszín, 20 dkg darabolt konzervananász, 1 mokkáskanál Worcester-mártás

1. A pulykamellet rostjaira merőlegesen ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd továbbra is merőlegesen a rostokra, kisujjnyi csíkokra metéljük. Nagy lángon, egy serpenyőben az olajon kevergetve kb. 3 percig sütjük.
2. Megsózzuk, a zöld borsot levével együtt hozzáadjuk (ha nincs konzerv zöld borsunk, akkor a szárított egész zöld bors is megteszi, amit egy kevés enyhén sós vízben fölforralunk). Mustárral ízesítjük, majd a tejszínt ráöntjük és fölforraljuk.
3. Ezután az ananászt belekeverjük, ha kell, egy kevés ananászlével is hígítjuk, végül Worcester-mártással pikánsra ízesítjük. Párolt rizzsel azon frissiben tálaljuk.

Jó tanács
– Csirkemellfiléből ugyanígy készíthetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, köret nélkül egye.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 474 kcal • fehérje: 27,6 gramm • zsír: 35,4 gramm • szénhidrát: 11,1 gramm • rost: 0,5 gramm • koleszterin: 99 milligramm