Kovászosuborka-saláta


Hozzávalók:
2 kápia paprika, 1 sárga húsú kaliforniai paprika, 3 evőkanál sütéshez való olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 közepes nagyságú lilahagyma, 6 közepes nagyságú házi kovászos uborka, só, őrölt fekete bors

1. A kétféle paprikát kicsumázzuk, 1,5 centis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a megforrósított olajon 2 perc alatt színesre, de roppanósra sütjük. A vége felé a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Hűlni hagyjuk.
2. A lilahagymát félcentis, a kovászos uborkát 1,5 centis kockákra aprítjuk, egy tálba rakjuk. A fűszeres sült paprikát olajával együtt hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, borsozzuk, de kerülhet még bele zúzott fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj vagy 1-2 evőkanálnyi az uborka levéből is.

Jó tanács
– Karikákra vágott magozott olajbogyóval is gazdagíthatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 120 kcal