Tepsis Raffaello

Tepsis Raffaello

Hozzávalók
a tésztához:
6 tojáshehérje, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg finomliszt, 10 dkg kókuszreszelék
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a krémhez:
6 tojássárgája, 1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 4 dl tej, 25-30 dkg kristálycukor, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék, 28 szem mogyoró

1. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – a habba forgatjuk.
2. Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 percig sütjük.
3. A tojássárgáját a pudingporral, 1 deci tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint fakanállal először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
4. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor a süteményt felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.

kb. 28 szelet
Elkészítési idő: 1 óra + amíg hűl
Egy szelet: 192 kcal