Magyaros zöldségleves

Magyaros zöldségleves

Hozzávalók:
1 kis vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (persze friss zöldségek is lehetnek), 1 evőkanál finomliszt, 1 mokkáskanál jóféle pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1,5 kiskanál só vagy ételízesítő por, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál kristálycukor

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon, kis lángon kevergetve megfonnyasztjuk.
2. A zöldségkeveréket úgy, ahogy van, fagyosan a hagymára szórjuk. Közepes lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk, a liszttel meghintjük. Elkeverjük, és amikor a liszt „eltűnik”, a pirospaprikát rászórjuk, kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük.
3. Finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a cukorral ízesítjük, fölforraljuk, majd kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olaj helyett liba vagy sertészsírral főzze és hagyja ki a lisztet meg a cukrot belőle.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy leves: 165 kcal