Saláta távol-keleti stílusban

Saláta távol-keleti stílusban
Hozzávalók:
fél fej kínai kel, só, 1 doboz (200 gramm) Bonduelle konzerv babcsíra, 1 doboz (340 gramm) Bonduelle Gold konzerv csemegekukorica, 2 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál méz vagy porcukor, kisujjnyi darab friss gyömbér, 1 kiskanál darált csípős paprika (Erős Pista), 2-3 evőkanál szezámolaj

1. A kínai kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, egy tálba szórjuk, 1 csapott kiskanál sóval összeforgatjuk, fél órán át állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük, majd a kétféle konzervet levükkel együtt hozzáadjuk.
2. Pár evőkanálnyi levet egy pohárba rakunk, az ecetet, a mézet, a megtisztított és lereszelt gyömbért, valamint a csípőspaprikát elkeverjük benne, azután hozzáadjuk a szezámolajat is.
3. A salátára öntjük, elkeverjük, és letakarva hűtőbe tesszük, hogy az íze összeérjen.
4. Tálalhatjuk magában, de bármilyen natúr vagy távol-keleties fűszerezésű grillezett pecsenyéhez kitűnő.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc + sózás
Egy adag (pecsenye nélkül): 143 kcal