Marinált sültpaprika-saláta

Marinált sültpaprika-saláta
Hozzávalók:
8 zöldpaprika (tévépaprika), 5-6 evőkanál kukoricacsíra-olaj, 2 evőkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál kristálycukor, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl víz

1. A paprikákat megmossuk, és sütőben (esetleg grillsütőben), nagy lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 35 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha néhány helyen megbarnulnak és fölhólyagosodnak. Néhány percre hideg vízbe átszedjük, így a héja könnyebben lejön, közben ki is csumázzuk.
2. Az olajat az ecettel összekeverjük, megsózzuk, a cukorral meg a finomra zúzott fokhagymával ízesítjük. A vízzel hígítjuk, és a sült paprikákra öntjük. Letakarva, 3-4 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy az ízes lé a paprikát jól átjárja.
3. Készíthetjük úgy is, hogy a sült paprikát olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk, végül zúzott fokhagymával és fölaprított petrezselyemmel fűszerezett joghurttal öntjük le.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal és mézzel – még jobb ha steviával – készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 195 kcal