Kukoricás kínaikel-saláta

Kukoricás kínaikel-saláta

Hozzávalók:
80 dkg kínai kel, 1 csapott kiskanál só, 25 dkg fagyasztott kukorica (konzerv is lehet), 10 dkg marinált paprika, 1 közepes vöröshagyma vagy lilahagyma, 1 citrom leve, 1 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt bors

1. A kínai kelt megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ujjnyi széles csíkokra metéljük. Besózzuk, 15 percre félretesszük.
2. A szobahőmérsékleten fölengedett és lecsöpögtetett kukoricával, a csíkokra vágott marinált paprikával meg a vékony karikákra szelt, gyűrűire szedett hagymával egy tálba tesszük.
3. A citrom levét a cukorral meg a borssal elkeverjük, a salátára öntjük, összeforgatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 132 kcal