Fokhagymás, joghurtos uborkasaláta

Fokhagymás, joghurtos uborkasaláta
Hozzávalók:
5 dl natúr joghurt, 70 dkg kígyóuborka, só, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 kisebb citrom leve, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál mustár

1. A joghurtot vászonkendőbe (vagy konyharuhába) kötjük, és hűvös helyen (hűtőben), felfüggesztve egy éjszaka alatt lecsöpögtetjük, hogy csak a sűrűje maradjon. Ha sietünk, az is jó megoldás, ha egy tál fölé szűrőt teszünk, ezt béleljük ki a konyharuhával, és ebbe öntjük a joghurtot. Szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt így is lecsepeg.
2. A kis kockákra vágott kígyóuborkát a jól besűrűsödött joghurtba keverjük. Megsózzuk, a zúzott fokhagymával, a borssal, a citromlével ízesítjük, és a finomra vágott kaprot meg a mustárt is belekeverjük.
3. Tálalásig letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag: 109 kcal • 6,4 g fehérje • 4,6 g zsír • 10,3 g szénhidrát • 1,1 g rost • 14 mg koleszterin