Fejes saláta tormával

Fejes saláta tormával
Hozzávalók:
1 nagy fejes saláta, arasznyi friss torma (1 púpozott evőkanál ecetes is lehet), 2 kis pohár (2×150 gramm) tejföl, csipet só, 1 kiskanál porcukor, 1 kiskanál citromlé, 1 kis csokor kapor

1. A salátát félbevágva kitorzsázzuk, leveleire szedjük vagy negyedekbe vágjuk, megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, kisebb darabokra tépkedjük és egy salátástálba szórjuk.
2. A tormát megtisztítjuk, finomra reszeljük és a tejfölbe keverjük. Megsózzuk, a cukorral meg a citromlével pikánsra ízesítjük, végül a fölaprított kaporral fűszerezzük. Kis tálban, külön kínáljuk a salátához, és csak tálaláskor öntjük rá.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 148 kcal