Sajtos, szalonnás muffin

Sajtos, szalonnás muffin
Hozzávalók:
1 tojás, 2,5 dl tej, 0,5 dl olaj, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál só, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem, 5-6 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin (olaj is lehet)

1. A tojást a tejjel és az olajjal felverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a reszelt füstölt sajt, a finomra vágott petrezselyem és az apróra vágott húsos szalonna társaságában.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal (olajjal) kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 200 kcal