Görögös muffin II.

Görögös muffin II.
Hozzávalók:
1-1 ág bazsalikom-, kakukkfű és origano, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 2 dl tejföl vagy natúr joghurt, 0,75 dl olaj (legjobb az olíva), 15 dkg feta sajt, 10 szem magozott zöld olajbogyó (paprikával töltött is lehet), 10 szem magozott fekete olajbogyó
a forma kikenéséhez:
2 evőkanál olaj (legjobb az olíva)

1. A zöldfűszerek leveleit a szárról lecsipkedve apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást a tejföllel (pontosan 2 decinek kell lennie, nem elég a kis poharas hozzá!) és az olajjal felverjük. A fetát kb. 4 milliméteres kockákra, a kétféle olajbogyót félkarikákra vágjuk. Egy tálban a lisztes és a tojásos masszát összedolgozzuk, és csak azután adjuk hozzá a sajtot meg az olajbogyót, hogy ne törjön össze.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, olajbogyós masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 225 kcal