Grillsajt padlizsánba tekerve, kucsmagombás raguval és tojásos rizzsel – készítette Csigó János mesterszakács

Grillsajt padlizsánba tekerve, kucsmagombás raguval és tojásos rizzsel
Hozzávalók:
30-40 dkg grillsajt (Halloumi), 2 zsenge kicsi padlizsán, 1 piros húsú kaliforniai paprika, 1 zsenge cukkini, 20 dkg friss kucsmagomba, 5-6 evőkanál olívaolaj a sütéshez, só, origano, frissen őrölt fe bors
a tálaláshoz:
medvehagyma, tojásos rizs

1. A grillsajtot kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A padlizsánt hosszában kb. kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. A paprikát nosszúkás darabokra, a cukkinit félkarikákra vágjuk. A kucsmagomba süvegét levágjuk, szárát félbe, majd tisztítás után nagyobb darabokra aprítjuk.
2. Egy nagy serpenyőben egy kevés olívaolajat forrósítunk, a cukkinit és a kucsmagombát rádobjuk, keverve-rázogatva 6-7 perc alatt roppanósra pároljuk. Közben kissé megsózzuk, origanoval fűszerezzük. letakarva félrerakjuk.
3. A maradék olívaolajat egy másik serpenyőben forrósítjuk meg, és a paprikát meg a padlizsánt 7-8 perc alatt roppanósra sütjük rajta. A serpenyőből átszedjük egy tálra, lefedve hűlni hagyjuk.
4. A grillsajtot a serpenyőben oldalanként kb. 2 percig sütjük, majd mindegyiket egy sült padlizsánba göngyöljük, medvehagymával „bélelt” tányérra rakjuk. A cukkinis ragut ha kell megforrósítjuk, a sajt köré halmozzuk, egy kevés borsot őrölünk rá frissen, és a sült paprikával díszítjük. Köretnek tojásos rizst kínálunk hozzá. utóbbi úgy készül, hogy a hagyományos módon rántottát sütünk, villával kisebb darabokra tépkedjük, és a párolt rizzsel összekeverjük, fölaprított metélőhagymával (snidlinggel) fűszerezzük.

Jó tanács
– Az étel elkészíthető termesztett csiperkegombából is.

Megjegyzés
– A gombáról részletesebben a konyhai kisokosban olvashat.

Fontos!
– A maga által szedett vagy ismerőstől kapott gombát minden esetben vizsgáltassa be gombaszakértővel!

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag (köret nélkül): 430 kcal