Házias hússaláta csípős remuládmártással

Házias hússaláta csípős remuládmártással
Hozzávalók:
40 dkg finom házi disznósajt, szalámi és főtt füstölt sonka vegyesen (lehet maradék sülthús is), 1 kisebb vékony héjú kígyóuborka, 2 piros húsú kápiapaprika, 1 csomó újhagyma
a csípős remuládmártáshoz:
2,5 dl (250 g) natúr joghurt, 8-9 evőkanál majonéz, 1 mokkáskanál citromlé, 1 mokkáskanál mustár, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany, 1-1 púpozott evőkanálnyi finomra vágott metélőhagyma és petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi finomra aprított tárkonylevél (a szárítottból feleannyi is elég), 2-3 evőkanál nagyon apró kockákra vágott csemegeuborka, 1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó (ez el is maradhat)

1. Az öntethez való joghurtot egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe kanalazzuk, és hagyjuk lecsöpögni, hogy csak a sűrűje maradjon.
2. A felvágottakat vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, akárcsak a megmosott kígyóuborkát és a kicsumázott paprikát. Az újhagymát megtisztítjuk, de zöldjéből csak kb. 3 ujjnyit vágunk le, a többit a hagymával együtt vékonyan felkarikázzuk. Az így előkészített hozzávalókat egy tálba rakjuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
3. A lecsöpögtetett sűrű joghurtot a majonézzel, a citromlével, a mustárral és a csípős Piros Arannyal simára keverjük. A finomra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel és tárkonylevéllel fűszerezzük, a nagyon apró kockákra vágott csemegeuborkával és a szintén fölaprított kapribogyóval ízesítjük. Sózni nem kell, mert a később hozzáadott felvágottak is sósak.
4. Az előkészített hozzávalókra kanalazzuk, és összekeverjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 488 kcal