Öregberényi szűzfalatok

Öregberényi szűzfalatok
Hozzávalók:
10 dkg főtt füstölt húsos szalonna (császárszalonna), 2 evőkanál olaj, 1 nagyobb (50-60) dkg sertés szűzpecsenye, jó fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 üveg (450 gramm) Bonduelle gombaszeletek lecsóval, maréknyi Bonduelle konzerv zöldborsó

1. A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, kissé kiveregetjük.
2. Egy serpenyőben a szalonnát, az olajat ráöntve megpirítjuk, majd rárakjuk a hússzeleteket. A serpenyőt többször megrázva, a húst 1-2 alkalommal megforgatva 3-4 percig sütjük, míg körös-körül kissé megpirul. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, éppen csak 1 perc alatt összerázzuk.
3. A lecsós gombát és a lecsöpögtetett zöldborsót hozzáadjuk, továbbra is rázogatva 3 percig pároljuk.
4. Karikákra vágott, bő olajban aranybarnára sütött burgonyát adunk hozzá köretnek, de tálalhatjuk úgy is, hogy közvetlen a tálalás pillanatába a sült krumplit és a lecsós, gombás, borsós szűzfalatokat összeforgatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + a krumpli sütése
Egy adag (köret nélkül): 391 kcal • fehérje: 31,2 gramm • zsír: 26,7 gramm • szénhidrát: 5,8 gramm • rost: 5,3 gramm • koleszterin: 120 milligramm